Search
Close this search box.

NIKOLINA KOVAČ: Duet sa Halidom Bešlićem je privilegija za mene, presretna sam !

Nikolina Kovač jedna je od najatraktivnijih i najljepših žena na estradi !

Svojom ljepotom, šarmom a nadasve veselim duhom plijeni pažnju gdje god se pojavi.. Izrazito je omiljena medju kolegama ..

Majka je dvoje djece i supruga Saše Kapor takodjer estradnog umjetnika..

Nikolina osim što prelijepo pjeva vrlo je talentovana i kada je pisanje pjesama i muzike u pitanju..

Ovih dana još jedna pjesma ušla je u trending , popela se na sami vrh , i to upravo pjesma Nikoline i Halida Bešlića, za koju je ona napisala tekst i muziku ..

Nikolinu sam zatekla u Crnoj Gori na plaži gdje odmara sa svojom porodicom, a da je kod nje i profesionalnost na visokom nivou dokazala je i ovaj put kada je u vrijeme svog odmora draga srca pristala na jedan razgovor o svemu po malo sa Amrom ..

Nikolina zadovoljstvo je moje da si izvojila vrijeme za jedan razgovor ! Kao prvo želim da te pitam kako si ti i tvoji najmiliji?

-Hvala draga Amra na ukazanom povjerenju. Hvala na pitanju, svi smo dobro hvala Bogu, trenutno smo na odmoru u Crnoj Gori, malo pravimo predah od svakodnevnih i od poslovnih obaveza i punimo baterije za naredni period.

Izdala si duet sa legendom narodne muzike Halidom Bešlićem , kakve su bile prve reakcije publike?

-Ja sam presretna što imam duet sa takvim čovjekom i sa takvom muzičkom legendom, to je za mene velika privilegija. Prve reakcije su predivne, svima se dopada pjesma, naša emocija, taj retro zvuk starih dobrih pjesma i to me jako raduje, jer je muzika koja budi najljepše moguće emocije u ljudima, preuzbudjena sam ali najiskrenije!

U razgovoru sa Halidom saznala sam da je duet sa njim bila tvoja dugogodišnja želja, i da je on vrlo rado i ispunio tu želju, možes li mi nesto više reći o tome?

-Tako je, duet sa njim je bila moja velika želja, stupili smo u kontakt sa čika Halidom i on je kao čovjek plemenitog srca pristao da otpjevamo ovu pjesmu zajedno, za mene je to velika čast.

Halid te smatra izuzetno dobrom osobom, jako mu se dopada talent koji ti imaš, vjerujem da ti godi to što je rekao?

-Naravno da mi to imponuje i ovo nije da uzvraćam kompliment, jer mene u životu ne može mnogo toga da fascinira, ali taj njegov pristup prema ljudima, ophodjenje prema drugima, takav čovjek se jedanput rodi i drago mi je sto sam imala tu priliku da ga upoznam, a još draže da imam saradnju sa njim.

Pjesma se zove “Još si moje sve” za koju si ti pisala tekst i muziku, moji komplimenti, zaista jedna prelijepa pjesma puna emocija ! Reci mi nešto više o pjesmi, kada je nastala?

-Ova pjesma nosi posebnu emociju nastala je prije nekih pet godina i imala je prvobitno skroz drugaciji refren, sjećam se kada su nastali ti prvi dijelovi ja sam bila očarana i uvijek sam vjerovala da će ovakva pjesma pronaći put do ljudskih duša, jer je čista emocija…

Pjesmu prati mnogo lijep spot, gdje ste ga snimali?

-Pjesmu smo snimali u Sarajevu i u Istočnom Sarajevu. I na spotu je bila predivna energija, sve je nekako teklo lijepo i bez tenzije…

Prateći socijalne mreže , bezbroj puta sam vidjela podijeljen link tvoje i Halidove pjesme od strane vaših kolega, svi su oduševljeni i kažu Hit u najavi !

-Ma ja sam presretna, PREZADOVOLJNA prvim reakcijama, samo neka se tako nastavi i nema greške!

Osim što lijepo pjevaš ti znaš da napišeš i moćnu pjesmu i muziku , kada si počela pisati i koliko si do sada napisala pjesama?

-Hvala puno na divnim riječima, oduvijek sam voljela da stvaram melodije i da pišem tekstove, još kao mala djevojčica, pisala sam neke pjesme za dječije festivale, prva ozbiljnija pjesma bila je pjesma “Sav moj svijet” za dječiji festival Prvi Aplauz u Banja Luci sa kojom sam pobijedila i to je bila moja prva pjesma koja je otišla malo više iz okvira moje sobe…onda sam nastavila da stvaram, ali samo za sebe, jer me je malo bilo sramota da kao ja pjevam svoje pjesme, nisam imala dovoljno hrabrosti, mnogo preispitivanja je bilo u mojoj glavi, i u jednom trenutku sam se mnogo stilski tražila i onda sam odlučila da se oslobodim tog straha i da krenem…

Da li spremaš jos nešto novo, kakvi su ti planovi u bližoj budućnosti?

-Iskreno zelim da pjesma “Još si moje sve” , dodje do što više ljudi, da zaživi, da je svi što više zajedno pjevamo. A onda nakon toga promocija albuma “Živim za ljubav” u Decembru za moj rodjendan.

Šta ti je donijelo takmičenje u Zvezdama Granda?

-Donijelo mi je da od anonimne djevojke postanem osoba koju svi prepoznaju, praktično preko noći i zaista sam zahvalna cijeloj Grand produkciji na čelu sa Sašom Popovićem na podršci i pruženoj šansi to je velika odskočna daska tako reći za sve mlade ljude.

Važis za jednu od najljepših i najatraktivnijih dama na domaćoj sceni, Saša je sretan čovjek!

-Hvala puno to je veliki kompliment, jer na našoj javnoj sceni ima mnogo lijepih žena…

Čime te Saša osvojio ?

-Saša je prirodan, spontan, neposredan nekada i previše, Jako inteligentan…jednostavno ljubav se desila nema tu nekog velikog objašnjenja, naprosto se ljubav desi, naprosto si tu gdje jesi hahah

Kako održavaš tako dobru liniju, i što bih ja rekla šta jedeš pa si tako lijepa , otkrij nam tajnu?

-Volim da vodim računa o svom izgledu, ali najiskrenije i to radim od kada sam postala svjesna sebe, jer imam tu malu traumu, jer kada sam bila tinejderka bila sam punaćka i od tada kada sam dovela kilažu u red, uvijek se trudim da je održim i njegujem se na najprirodniji način, za to treba kontinuitet , a ja ga imam i to je to, red, rad, dosciplina sto bi rekli… hahaha

Šta je tvoj najveći uspijeh?

-Moja porodica, osmijeh moje djece, pomisao da su svi koje volim zivi i zdravi, nema veće sreće od toga.

Nikolina , u nevolji si i imaš pravo samo na jedan poziv , koga bi pozvala?

-Mog tatu, za njega sam na poseban način vezana…

Da li je ljubav pokretač svega?

-Apsolutno Amra , ona je smisao života bez nje smo samo oklopi, jer bez nje nema života. Ljubav je moja esencija snage!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *