Search
Close this search box.

NIKOLA ROKVIĆ: Znam da je Marinko bio ponosan na mene te večeri!

Nastupima jednih od najvećih zvijezda sa domaće i regionalne scene završen je Ilidžanski festival narodne muzike 2023 godine.

Ono što će i te kako ostati upamćeno svakako je nastup Nikole Rokvića. Pojavio se na sceni i uz brdo emocija te sa suzama u očima otpjevao veliki hit svog pokojnog oca Marinka Rokvića ” Snegovi beli opet veju ” , pjesmu koju je Marinko 1980 godine premijerno otpjevao baš na ovom Festivalu. Ovdje su bili Marinkovi prvi početci i ovdje su nastali neki od najvećih njegovih hitova .

Za Nikolu je bila ovo posebna noć. Plakali su mnogi , dirnuti momentom koji je teško opisati pa možda i najvećim pjesnicima..

Nikola, posebna noć . Šta je za tebe značio ovaj nastup?

– Jeste, to je za mene bio vrlo emotivan i značajan nastup jer od kada znam za sebe znam i za Ilidžanski festival. Marinko je uvijek nama pričao o svojim početcima i uopšte o značaju festivala za cijeli region i koliko je velikih pjevača iznjedrio i velikih hitova tako da je to za mene onako jako lično veče bilo..

Pjevao si pjesmu ” Snegovi beli opet veju” pjesmu koju je tvoj otac 1980 godine premijerno izveo na festivalu. Suze u tvojim očima , mnogo emotivan trenutak za tebe!? Možeš li mi reći šta si i kako si se osjećao u tom trenutku?

– Osjećao sam se, mogu reći posebno u tim trenutcima . U trenutku pomiješana radost , tuga , ponos ali najbitnije u svemu tome je što sam osjećao veliku ljubav a ljubav je veća od svih emocija koje mogu da nas obuzmu u tim trenutcima . Tako da je sve to bilo pomiješano, posebno veče .Vjerujem i znam da je Marinko bio ponosan na mene te večeri.

Mene zaista tvoj nastup dojmio i izdvojila bih ga od svih ostalih, i meni su suze krenule . Bio je to poseban trenutak kako za tebe tako i za sviju nas . Ostat će upamćeno !

– Vjerujem da je bilo posebno, nadam se da je i publika uživala a i osjetio sam ja nekako tu konekciju sa divnom Sarajevskom publikom .Nadam se da je ovo jedan veliki korak ne samo za mene nego uopšte za Festival i vjerujem da će iz godine u godinu biti sve bolji i bolji.Ovo je stvarno bilo fenomenalno i više nego što sam očekivao , u organizaciji, orkestru, prenosu , sama bina i publika tako nadam se da će svake godine biti sve bolje i bolje te da će doći na ono mjesto koje zaslužuje , kao od 1964 godine , kada su velike , najveće zvijezde Safet Isović, Zaim Imamović nastupale .

Osim Marinkove pjesme publiku si počastio i svojim velikim hitom.. Šta to trenutno radi Nikola, spremaš li neko iznenadjenje za poštovaoce tvoje pjesme , kakvi su ti planovi?

– Mnogo koncerata mnogo nastupa, čak možda sam sebi i previše nastupa zadao al dobro trudim se da nekako nadomjestim sa sportskim zdravim životom , sve te velike napore i sve te velike ciljeve koje sam sebi zadao. Spremam nove pjesme .Čekam da mi Dragan Brajović Braja uradi jedno tri /četiri dobre pjesme i nadam se da će bar jedna biti hit . Druženje sa publikom i nove pjesme eto to je novo kod mene.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *