Search
Close this search box.

MUSTAFA RIZVANOVIĆ:Nakon teške nesreće ponovo se vratio na estradu .

Mustafa Rizvanović muzikom je bavi već tri decenije . Bio je to njegov hobi koji je nakon završetka škole prerastao u posao .

Radio je po diskotekama, restoranima i to vrlo uspješno . Nakon nekoliko godina aktivnog bavljenja muzikom odlučio je da snimi i svoju prvu pjesmu.

Prije otprilike 15 godina snimio sam singl pjesmu „Stigli smo do kraja“ ali kako tada nije bilo društvenih mreža kao ni velikog broja TV-kuća pjesma nije bila dovoljno eksponirana i prošla je nezapaženo. Za RTVBIH sam snimio nekoliko arhivskih snimaka i posao je bio u usponu sve do 2012. godine kada sam doživio jednu zaista tešku nesreću zbog koje sam bio u životnoj opasnosti i posao je nažalost morao biti zanemaren zbog mog oporavka.

Ove godine sam dobio nekoliko tekstova i snimio pjesmu „Da me dokrajčiš“ koja se zaista svidjela slušaocima i već je zajedno sa mnom pjevaju na mojim nastupima. Tekst pjesme je napisala Mediha Imamović, muziku je radio moj prijatelj Hakija Čikmiš a producent pjesme je Almir Aka Hukelić. Pjesma je snimljena u studiju kod Marina Meštrovića.

Što se tiče mojih budućih planova već mogu da kažem da je u toku priprema za snimanje nove pjesme koja će imati nešto sporiji ritam za razliku od već spomenute pjesme „Da me dokrajčiš“ i iskeno se nadam da će slušaoci biti zadovoljni. Pjesma će biti snimljena ponovo u Sarajevu u studiju Marina Meštrovića, i tekst ove pjesme je također napisala Mediha Imamović. Aranžman i produciranje pjesme će ponovo raditi Almir Aka Hukelić dok sam muziku za ovu pjesmu osmislio ja. Do sada su moju pjesmu „Da me dokrajčiš“ emitovale mnoge TV kuće i ovim putem im se zahvaljujem.

One Response

  1. Jarane moj…!
    Nek ti je sa Srečom i želim ti Uspješnu Karijeru u tvom Poslu koji Izvrsno i iz svoje Duše Donosiš i Radiš…!
    Lijep pozdrav…!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *