Search
Close this search box.

IVAN MILINKOVIĆ:Mladi trebaju da imaju svoj ” Pečat” i uporište u kvalitetu !

Ivan Milinković nekada član vrlo popularne grupe Legende a sada solo pjevač rodjen je 1962 godine u Loznici (Srbija)

Milinković je bio član grupe “Legende” od 1989. do 2019. godine kada je započeo solo karijeru. Prije nego što je postao član grupe bio je devet godina u Beogradskoj operi, od toga pet godina u horu, i četiri godine solista u sporednim i glavnim ulogama.

U svojoj karijeri estradnog umjetnika osvojio je mnoge nagrade .

Jedinstven, čovjek koji svoje pjesme donosi na vrlo poseban način , emocijom kakvu samo on posjeduje na našim prostorima . A o specifičnom glasu suvišno je govoriti..

Svjetlost dana ugledao je njegov album pod nazivom “Pečat” i evo Ivana u razgovoru sa Amrom ..

Ivane dragi dobro ti meni došao. Evo nas da malo proćaskamo o svemu, a sa tobom je uvijek zadovoljstvo razgovarati.

-Zahvaljujem Ti draga Amra, zadovoljstvo mi je da proćaskamo, ja tako volim, kao uz kaficu u nekoj dnevnoj sobi lagano, spontano “1 na 1” što bi rekli, iskreno!

Čuj Ivane , ja kada sa tobom razgovaram imam osjećaj da ti i tada pričaš poeziju , ti i jedan običan razgovor pretvoriš u nešto od čega se čovjek lijepo osjeća, milina te slušati kada pričaš.

-Hahaahaa, priznajem, lijepo je za čuti, prija! Valjda su godine rada, “kilometraža” životna i estradna doprinijele tome da imam šta reći, da bude spontano, a opet stilizovano! Ipak me dugogodišnje prisutstvo na javnoj sceni obavezuje!

“Pečat” naziv je tvog svježe izdanog albuma , čestitam ti vrhunski je !

-Daa, poslednja snimljena numera pod nazivom “Pečat” je inicirala da saam album nosi naziv Pečat, naravno ne tendenciozno da apostrofiram sebe već ovo proteklo vreme od 3 i po godine kako sam u solo “vodama” za koje se radilo predano na odabiru, snimanjima i ekranizacijama pjesama u spotove! Za posljednje dvije numere, “Pečat” i ” Pesma ocu” tek treba da se radi na odabiru lokacija, scenariju i snimanju spotova za iste!

Sve pjesme su priča za sebe, sve i jedna kvalitetna , ali pečatom si zapečatirao, meni je ona nekako baš prirasla srcu. Donijeo si je sa posebnom emocijom koju samo ti posjeduš .

-Kada sam pročitao tekst i čuo kompoziciju, na “prvu” sam znao da će biti moja!
Moram da je propustim kroz moj “softver” hahaha , da izživi u meni, sazri i da je donesem onako kako je ja doživljavam, na kraju svako pa i ja imam ovaj dio priče u svom nekom periodu života.

Da li si zadovoljan kako je album do sada prošao?

-Tek je krenuo da se sluša, shodno tome da je na YouTube-u objavljen kao audio lijep je broj pregleda, realan nefriziran, zbog toga jednostavno mora da se ekranizuje “priča” koju pjesma nosi!

30 godina bio si solista grupe Legende , o uspjehu iste suvišno je govoriti.Kako se osjećaš sada u solo karijeri ?

-Dobro je krenulo 2019. po napuštanju grupe ali nas je sve izbacila iz “kolosijeka” i poremetila Korona. Za to vrijeme sam nastojao da budem vrijedan i da radim na odabiru numera kako bih kada se situacija normalizuje mogao mojoj publici da ponudim novo!

Ti sve što radiš , radiš vrlo profesionalno, posvećeno i ništa polovično, šta god radiš ostavljaš pečat, kako ti to uspjeva, imaš neki recept hahah?

-Hahahaaa, dobro zvuči . Mislim da je boja glasa prije svega ta koja determiniše pjevača, potom emocija bez koje muzika, umjetnost u cjelini ne postoji. Ima puno izvodjača koji pjevaju, ali malo je onih kojima publika vjeruje dok ih sluša. Ta sugestivnost i lični potpis, pečat kako kažeš je najvažniji i on te odredjuje na muzičkoj sceni! Jako pazim pri izboru numera i ako me pjesma ne dotakne i neinspiriše ne uzimam je!

Danas vlada hiperprodukcija, šta misliš ti o tome?

-Bukvalno ne mislim ništa!
Mnogi se povode rečenicom “to se traži” i onda imate na hiljade muzičkih i pjevačkih “klonova”! To je zamka, samo rijetkima uspije zbog raznih faktora, interesantnost, provokativnost, originalnost, kako muzička tako i vizuelna! Slažem se i mislim da kao i sve i muzika treba da se inovira, napreduje ako može ali ne po svaku cijenu jer onda mnogi dolaze u “ćorsokak”!
Lično se vodim kvalitetom koji je univerzalna i svevremenska kategorija, a šta je trenutno “in”, to ponekad propratim ali ne utiče na moj stav!

Šta bi to Ivan poručio mladima koji se odlučuju za posao estradnog umjetnika?

-Da bi neko došao do faze i titule estradni umjetnik mnoogo mora da se dokazuje, da se odredi afinitetom i stilom kao i pre svega kvalitetom u prostoru i medju ljudima!
Danas se taj izraz, tj. zvanje Estradni Umetnik arči, a u biti ima težinu!
Malo je estradnih umjetnika!

Koliko je tvoj put prema estradnom nebu bio težak ?

-Iskreno, nije bio težak jer su se nekako spontano posložile”kockice” i javnost kao i kritika su prepoznali kvalitet ako smijem da kažem i posebnost, prepoznatljivost o kojoj sam pričao!

Gdje Ivan griješio u životu?

-Iiiihhhh, pa bilo je grešaka, normalno, ali ne toliko i u takvoj mjeri da su me mojom krivicom omele na mom profesionalnom putu! Više su to bila moja lakovjerna odobravanja za neke muzičke izbore gde sam činio ustupke ne bih li i kolegama sa kojima saradjujem dao na značaju, a trebalo je da budem isključiv u mom stavu i cilju ka kome težim kada je u pitanju bio rad na izboru pjesama, marketingu i sl.

Ko je tvoja najveća podrška?

-Moja supruga, moj sin i moja sestra! Majka mi je preminula prije 4 godine, ona je bila kritičar moj van konkurencije, od nje sam naslijedio talenat!

Za šta bi se odrekao mikrofona i pjesme?

-Da sam istrajao na konkursima za pilota, vjerovatno bih samo dok letim pjevušio ali ko too zna! Kako se kaže:”Ovaj naš zajednički” arhitekta” ima uvek bolji plan od nas samih”!

Da li su ti tokom karijere podmetali nogu?

-Nekoliko puta sam saznao za neke poteze i podmetanja odredjenih osoba kada je to već odavno prošlo!
Sebi sam uvek lako objasnio, da ne vrijedim ne bi toga ni bilo, aaali pakost i zavist nikada nisu manjkali ljudima koji nemaju uporište u talentu i radu! Ne obazirem se, idem napred!

Na pusto ostrvo da možeš poveo bi koga?

-Poveo bih sebe da se sa mojim “drugo JA” malo izrazgovaram, hahahaaaa!
Šala mala, pa iskreno ako je pusto onda se saam snalaziš! Treba malo odmoriti od svega i saam sa sobom se izrazgovarati, često je samoća plodonosna! Valja to svakome da se resetuje!

Šta prvo uradiš kada ujutro ustaneš?

-Nooormaalno, posle umivanja i laganog razgibavanja stavljam džezvu za tri kafe, to mi je doza, pojedem neku mandarinu prije toga ili miksani celer i aroniju, sjednem na terasu, posmatram mog psa Beya, ćakulamo nas dvojica, bude često tu i mačak Maki koji se ugnjezdi u krilo, ja im tepam, podetinjim sa njima, oni su prava terapija!

Hvala ti za ovaj divni razgovor, moje zadovoljstvo je.. Šta bi to poručio čitaocima Amrinog portala?

Zadovoljstvo je ništa manje i moje, cijenim tvoju originalnost i sofisticiranost koje traju kroz vreme!
Dragi čitaoci, ako ste voljeni to je lijepo osjećanje, ali kada volite to je ispunjenje! Volite, ljubav kao i pjesma jedina kada se dijeli sa drugima se umnožava i ljekovita je!
Budite svoji i slijedite svoje želje, tako ćete biti ispunjeni!
Vaš Ivan!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *