Search
Close this search box.

ESAD MERULIĆ objavio novu pjesmu “Pola mene “

Esad Merulić poznati crnogorski pjevač narodne muzike , koji je takodjer prepoznatljiv po interpretaciji sevdaha danas je izbacio svoju najnoviju pjesmu pod nazivom “Pola mene ” ..

Svojim mega hitom “Žale godine “odavno je osvojio cijeli Balkan .. O slušanosti ove pjesme svjedoči broj pregleda na Youtube kanalu koji je dosegao broj od 26 miliona..

A da li će “pola mene “biti nasljednica pomenute popularne pjesme ostaje da pokaze vrijeme…

Čast mi je i zadovoljstvo imati prvi eskluzivni intervju nakon puštanja pjesme u javnost, pjesme od koje se puno očekuje ..Napisao ju je popularni Geronimo, tvorac preko 400 objavljenih pjesama , gotovo da ne postoji neko značajno ime na estradi a da nema bar jednu Geronimovu pjesmu..

Esade danas je premijerno puštena pjesma “pola mene ” ,, koju potpisuje Geronimo. Kako je došlo do saradnje sa njim?

Tako je, danas je pjesma ugledala svjetlos dana.. Što se tiče saradnje sa Geronimom, mi se odlično poznajemo, imamo odličnu saradnju ..Ranije smo radili neke pjesme, ali pjesma “Žale godine” je bila toliki mega hit da poslije nje svaka nova pjesma je ostajala u sjenci, te smo mi tragali za nečim novim, dobrim i mislim da je ova na dobrom putu da bude takodjer jedan veliki hit, a hoćemo li uspjeti u tome vrijeme će pokazati.. Geronimo je jedan vrhunski profesionalac i autor koji je fascinirao u svim oblastima čime se bavi.. Zaista sam ponosan da on potpisuje ovu moju pjesmu…

Misliš li da će “Pola mene ” nadmašiti ” pjesmu ” Žale godine”?

Mislim da će teško koja druga pjesma imati takvu priču..”Žale godine” je mega hit i pjesma koju svi pjevači na nastupima pjevaju.. Milionski pregledi na Youtube , masovna prepjevavanja, fudbalski timovi i reprezentacije ,djeca je pjevaju u školama su samo neki primjeri koliko je ovo velika pjesma , ima priču ..To se ne ponavlja.. Smatram da je neko drugi otpjevao ovu pjesmu, sigurno bi imao veću medijsku pažnju, ali i pored manjka pažnje ova pjesma je našla svoj put do publike..

Publika je zaista sa nestrpljenjem očekivala pjesmu!

Drago mi je da si primjetila komentare mojih pratilaca koji su bili jako nestrpljivi.. Ogroman broj komentara ..Bila je jedna velika pauza od 2 godine .. Corona nas je sviju malo poremetila , te sam poslije imao i saobraćajnu nesreću, koja je zaustavila neke moje nastupe i poslove .. Publika me željna, i vole me što mi je izuzetno drago i ja sam se potrudio da ih obradujem novom pjesmom..

Snimili ste i spot!

Na moje veliko zadovoljstvo spot smo snimali u Sarajevu.. Neki kadrovi su snimani i u Podgorici.. Nadam se da će se svijdeti i publici i vrlo brzo ću da napravim jednu promociju..

Kakvo je tvoje sveukupno mišljenje o pjesmi ” Pola mene “

Ova pjesma mnogo obećava! Ne znam sta je bolje, strofe , ambijent u aranžmanu koji je neobican i lijep ili refren koji da kazem ubija ! Ja puno vjerujem u ovu pjesmu i nadam se da ne griješim !

Da li spremaš jos nešto novo?

Imam pjesmu ” Još mirišu dunje žute” čiji autor muzike sam ja a aranžmane i produkciju potpisuje Senad Rešević, i mogu reći jedna jako dobra pjesma sa malo bržim ritmom.. Inače ova pjesma je trebala izaći prije “pola mene ” ali dešavale su se neke nepredvidjene situacije kao kašnjenje muzicara.. I ova pjesma će biti ubrzo na kanalu.. Spremam još neke nastupe u Hrvatskoj..

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *