Search
Close this search box.

DADO POLUMENTA:Živite svoje snove, da vas neko drugi ne bi uposlio da gradite njihove.

Dado Polumenta.. Pop-folk pjevač, producent, aranžer i tekstopisac ,rođen je 1982. godine u Bijelom Polju.

Svoju profesionalnu muzučku karijeru započeo je prije 25 godina ..2009 pojavio se na jednom festivalu i tada osvojio drugo mjesto .No to nisu jedina muzička priznanja koje ovaj izrazito talentovan umjetnik ima .

2001 godine objavljuje svoj prvi album ali veliku popularnost stekao je kada je objavio duet sa svojim stricem Šakom 2008 godine ..

U svojoj karijeri napravio je i jednu muzičku pauzu , no ona mu nije naštetila, publika je Dadin povratak tada dočekala gromoglasnim aplauzom i Dado je krenu dalje samo još jači ..

Šta reći o ovom vrsnom umjetniku.. Izrazito ljubazan, prijateljski nastrojen , profesionalan .Dado posjeduje sve manire jednog gospodina . Njegova karijera i stvaranje je na visokom zavidnom nivou , ali Dado je i dalje ostao prizeman i čovjek iz naroda..

Pozvala sam Dadu da malo promuhabetimo o svemu .

Dado, dobro ti meni došao i hvala ti na izdvojenom vremenu. Na početku moram da te pitam kako si i kako su tvoji najmiliji?


-Bolje te nasao Amra

-Dobro hvala Bogu.


Hajde da se vratimo malo u tvoje djetinstvo. Vrlo rano si počeo da se baviš muzikom. Ako se ne varam počeo si da sviraš instrumente?


-Da, počeo sam od malih nogu da sviram bubnjeve, gitaru, klavijaturu, ali sam jako brzo shvatio da mi pevanje najbolje ide i da sam ja frontmen koji ima veće ciljeve.Vjerujem da ni u školi nisi prošao nezapaženo, da li si pjevao u horovima, kakvo sjećanje imaš na taj period tvog života?– Da, već od obdaništa sam počeo da pjevam po predstavama.


Kad kazem riječ “Djetinstvo ” na šta prvo pomisliš?


-Na bezbrižnost i igranje sa drugarima po cijeli dan u Bijelom polju.


Potičeš iz muzičke porodice , da li si i koliko imao podršku najmilijih ?-Jesam naravno, svi su mi davali vjetar u ledja, posebno moj stric Šako, koji je u to vrijeme bio najveća zvijezda na Balkanu.


2001 godine snimas svoj prvi album , ali pjesma sa tvojim stricem Šakom Polumenta koju ste objavili 2008 je tvoj pečat. Slažeš li se?Naravno, “Ljepša od noći” je ne samo moj pečat, nego je možda čak i najveći hit na našim prostorima.
I tvoja karijera je krenula uzlaznom putanjom, izdavao si albume i pjesme .Sa ove perspektive, da li si zadovoljan postignutim ?-Naravno da jesam, i više nego što sam mislio da ću ikad postići.Pjevač, aranžer, tekstopisac sve se to veže uz tvoje ime !-Hvala Bogu da je tako, iza sebe imam 25 godina profesionalne muzičke karijere i sve sto radim, radim iz ljubavi. Sve je usko vezano jedno za drugo. Da bi bio pravi umjetnik moraš poznavati sve to navedeno na početku.
U jednom periodu napravio si pauzu i nakon toga vraćas se u velikom stilu . Publika te dočekala raširenih ruku .Danas si tu gdje jesi u samom vrhu .


Jesam, i prijala mi je pauza zaista. Odmorio sam se, napunio baterije za narednih 20 godina.
Šta je to sto trenutno Dado radi, priprema li se šta novo , kakvi su planovi?-Dado uvijek radi, pripremio sam životni album, i dosta kolaboracija sa vrhunskim umjetnicima i smatram da će ovi projekti mnoge iznenaditi.Imaš prelijepu suprugu i zlatnu djecu ,vjerujem da su ti oni najveća motivacija u životu?-Zaista jesu Amra

Hvala Bogu na tome.

Da li jedno od tvoje veće djece ima talenat na oca, hoće li krenuti tvojim putem i da li bi to volio?

-Još su mali da bih mogao da pričam o tome ali najmladja ćerkica Alia mi pokazuje neke znakove talenta. Geni su čudo.

Šta slušas u slobodno vrijeme?

-Svašta. Zaista nemam neki odredjen pravac i stil jer volim baš to što mogu da snimim, od najveće balade do najbrže pjesme. U oba slučaja, to ljudi vole.

Vidim ne izlaziš iz teretane hehehe , sport te zasigurno ispunjava?

-Sto posto je tako. Trening je nešto što me čini srećnim i nešto što bih svakom preporučio.

Šta bi bio Dado da nije ovo što jeste?

-Rostiljdzija. 😂

Od malih nogu u čitavoj porodici sam ja zadužen za roštilj i za spremanje klope, tako da zaista uživam dok spremam hranu. 

Ljubav je šta ?

-Ljubav je sve. Bez ljubavi, ne bih mogao ništa. 

U nevolji si i možeš nazvati samo jednu osobu, ko bi to bio?

-Definitivno Ivonu i moje i njene roditelje.

Imaš li moto kojim se vodiš u životu?

-Ne postoji problem koji ne može da se riješi i da ne postoji nemoguće. 

I za kraj zamolila bih te da uputiš onako iskreno poruku za sve one koji čitaju naš razgovor, sta bi im to Dado poručio?

-Vjerujte u sebe i kada niko ne vjeruje i slušajte svoje srce, maštajte, budite djeca u duši. Živite svoje snove, da vas neko drugi ne bi uposlio da gradite njihove.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *