Search
Close this search box.

ARMIN DEDIĆ: Njen “OŽILJAK”

Izrazito talentovani Bosanko Hercegovački estradni umjetnik Armin Dedić svojom pojavom osvaja gdje god kroči.

Specifična boja glasa, talenat , njegova ljepota i harizma a nadasve ozbiljan , profesionalan rad doveli su ga do vrha estradnog neba..

Potiče iz muzičke porodice a talenat je naslijedio od nane i dede na šta je jako ponosan.

Najveća želja mu je predstavljati svoju državu Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu .

Armine, na samom početku našeg razgovora da se vratimo na tvoje početke.
Kao dječak jako si bio zainteresovan za muziku, možes li se sjetiti tog perioda i kada si tačno shvatio da je muzika dio tvog života i ono što te ispunjava?

-Po onome što su mi moji roditelji pričali, interesovanje je krenulo već od ranog djetinjstva. Gitara mi je privukla pažnju, doduše tada sam samo lupao po njoj i pokušavao da pokidam žice, ali od toga je sve krenulo. Svoje prve tonove sam odsvirao već sam 5-6 godina, i od tada je muzika dio mog života.

Da li si imao podršku svojih roditelja i kako su oni gledali na to ?

-Uvijek sam imao podršku roditelja, ali ne samo roditelja nego kompletne porodice. Svi su uvijek gledali na to veoma pozitivno i uvijek su me podržavali u svim mojim odlukama. Moram naglasiti da je moja porodica uvijek bila u krugu muzike, odnosno dan danas uživaju i bave se muzikom. Moj otac je gitarista, a i sestra veoma lijepo pjeva samo što se nije odlučila za taj poziv. Sa druge strane moj amidža je išao na muzičku akademiju u Puli, danas svira harmoniku i klavijaturu.

Da kažem talenat smo naslijedili od djeda i nene. U njihovo vijeme nena je pjevala dok je djed svirao violinu i saz. Nikada se nisu bavili profesionalno muzikom, ali talenat je zastupljen generacijama unazad.

Tada kao osamnaestogodišnjak prijavljuješ se na takmičenju Zvezde Granda , gdje si postigao zavidan uspjeh !


-Već ispričana priča sto puta, ali vijedna pomena. Na isti dan se održavala audicija za Zvezde Granda i pijemni ispit za mašinski fakultet u Tuzli, krenuo sam da upišem fakultet ali sam se u putu predomislio i otišao na audiciju. Tu se dešava prva prekretnica i dan danas smatram da su Zvezde Granda odskočna daska koja se desila u mojoj karijeri. Generalno rečeno tada počinje kompletna priča.

Marija Šerifović bila je tvoj mentor, šta si naučio od nje?

-Iako te godine nije bio sistem mentor- učesnik, Marija je bila moj mentor i naučila me mnogim stvarima. Uvijek je bila veoma iskrena, uporna i znala je šta radi. Možemo reći samo Marija je Marija.

Snimaš i svoju prvu pjesmu ” Nedjelja” te ” Ko to meni fali da je tu” koju ti je napisao Bane Opacic i po kojoj si ti zapravo i prepoznatljiv, bar ja tako smatram.

-Nedjelja je moj prvenac i ima veoma važno mjesto u mom srcu. Kada smo tražili pjesmu, bili smo veoma posvećeni tome i mislim da je taj prvi korak koji će uvijek imati posebno mjesto u mom srcu. Tekst pjesme je pisao Milan Miletić, a aranžman je radio Saša Nikolić.. veliki profesionalci u svom poslu.
A što se tiče pjesme “Ko to meni fali da je tu” to je definitivno pečat karijere i pjesma po kojoj me poznaju. Pjesma broji mnoge preglede i dan danas budi nevjerovatnu emociju u ljudima što meni dokazuje da smo uradili nešto odlično. Bane Opačić je osoba koja zna šta radi, kada sam se prvi put pojavio kod njega znao sam da sam došao po nešto važno.
Pažljivo biram na koji način se predstavljam publici i smatram za sve svoje pjesme da su pažljivo izabrane i predstavljene na najbolji mogući način.

Snimio si još nekoliko pjesama koje su moram priznati jako dobre i kvalitetne, a meni najdraža ” Može ti se može” baš je volim onako poslušati, pažljivo ti biraš ekipu sa kojom radiš , sve mahom zvučna imena!?

-Pjesma “Može ti se, može” jeste dio velikog projekata na kojem smo radili. Petar Pera Stokanović je također jedan od velikih umjetnika ovog posla i doprinijeo je razvoju moje karijere. Napisao je za mene dvije pjesme, ali i mnoge druge koje sam obradio. Jedna od njih je pjesma “Pevam, a duša mi plače”. Naravno da veliku ulogu u svemu tome ima moj menadžer Rajko Jovanić koji pažljivo radi na kompletnoj komunikaciji i izboru svega što radimo.

Armine , da možeš vratiti vrijeme da li bi nešto drugačije uradio?


-Smatram da sve ide svojim tokom i da bih sve uradio isto kada bi se vrijeme vratilo.

Ja te smatram vrhunskim izvodžačem, koji pored talenta ima i harizmu ali ono što na žalost primjetim jeste ne dovoljno medijskog prostora za tebe kao vrhunskog izvodjača, zašto je to tako, kakvo je tvoje mišljenje o tome?


-Sve dolazi u svoje vrijeme i mislim da rad i trud uvijek nađu svoj put ka vrhu.

Svi imamo nekih želja i željica koje želimo da se ostvare, koja bi to bila tvoja?

-Gledano iz ove perspektive najviše bih volio kada bih svoju državu Bosnu I Hercegovinu mogao predstaviti na Eurosongu. Definitivno mi je to jedna od najvećih želja. Više puta sam govorio o tome i smatram da bi to bio jedan od najvećih projekata u mojoj karijeri.Veliki sam detaljista I ne bih dozvolio niti jedan propust.

Kakvi su ti planovi za budućnost, spremaš li još nešto novo?


-Moj tim I ja svakodnevno radimo “punom parom” na novim projektima. Konstantno smo u potrazi za novim pjesmama.
Upravo danas 18. Aprila izlazi moja nova pjesma pod nazivom “Ožiljak”. Tekst pjesme potpisuje Saša Lazić, a muziku i aranžman je radio Marko Gluhaković. Svakako da u narednom periodu ne planiram stati i da spremamo još mnogo toga.

Nastupaš li redovno? Sprema li se kakva turneja?


-Što se kaže “ne ureklo se”. Redovno nastupam u raznim gradovima širom Europe. U januaru sam došao sa američke turneje. Mnogo sam radio I bilo je to jedno nezaboravno iskustvo. Turneju sam radio sa Tanjom Savić, što mi je bila velika čast.

Ko je tvoja najveća podrška u životu?


-Svakako da je to moja porodica, prijatelji, kao i moj menadžer, ali svakako i publika koja svakodnevno pruža motivaciju za dalji rad.

Da nisi to što jesi, šta bi to Armin bio?


-Po struci sam inače mašinski projektant, da se ne bavim muzikom, sigurno bih radio nešto u toj sferi.

Ti si miljenik ženske publike , idealan tip žene za tebe je? Šta to mora žena da ima da bi ti se dopala?


-U današnje vrijeme teško je naći pravu osobu da budete jedno drugom podrška, pogotovo u ovom poslu. Po meni je najbitnija iskrenost, kao i povjerenje.

Koga bi poveo na put oko svijeta?


Tu informaciju bih zadržao za sebe.

Hvala ti Armine na odvojenom vremenu, šta bi to poručio svim poštovaocima tvog lika i djela ?

-Prije svega bih se zahvalio tebi što si me pozvala da uradimo ovaj intervju I izdvojila svoje vrijeme za mene.
Zahvalio bih se svojoj publici što me godinama podržavaju i inspirišu. U znak moje zahvalnosti prema njima mogu obećati još mnogo dobrih pjesama.

Ožiljak

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *