Search
Close this search box.

ADNAN JAKUPOVIĆ I DINO MEMIĆ: Krunisali prijateljstvo pjesmom “Drug”

Adnan Jakupović i Dino Memić dvojica mostaraca sa izuzetnim vokalnim sposobnostima krunisali su svoje dugogodišnje prijateljstvo zajedničkom pjesmom koja nosi naziv “Drug”

Jedno veliko iznenadjenje za muzičku scenu, duet dva slavuja , dvojica hercegovaca udruzila snage !

Pjesma ” Drug” zaista puno obećava ! Adnane, Dino kakvo je vase sveukupno mišljenje o pjesmi ?

Adnan: Prije svega ja i Dino smo dobri drugovi, on je mladji od mene pa mu često dajem savjete i probam da mu prenesem svoje iskustvo i znanje. Tako smo i došli na ideju da ako naletimo na dobru pjesmu snimimo duet.Pjesma je predobra .

Dino: Pjesma je napisana i uradjena tako da se u njoj istaknu neke najbolje strane i Adnana i mene, Arel je to sve prelijepo sklopio i nadam se da će publika prihvatiti pjesmu i prepoznati naš trud. Pjesma mi se jako svidja , tekstom i muzikom se izdvaja malo je drugačija od nekih standarda i legla nam je lijepo nekako.

Arel vam je ponudio pjesmu , kakva je vaša reakcija bila u tom momentu, da li ste odmah prihvatili , ili ste se dvoumili?

Dino: Naravno da se nisam dvoumio, Adnan je kada je meni najvise trebalo, pa i u finalu ZMBT prvi dao javnu podrsku, jasno i glasno. Nemojte zaboraviti da je meni bilo 10 godina kada je Adnan pobijedio na ZMBT, obojica smo djeca Mostara, tada jedan dječak je pratio show i Adnana i zamišljao da jednog dana i on radi to što i njegov drug, a sad objavljujemo duet. Hvala i Adi što se nije dvoumio.

Adnan: Arel je napravio pjesmu kakvu smo čekali, čuli smo je i obadvojica odmah prihvatili da je snimimo.

Šta očekujete od pjesme ” Drug”

Dino: Ja iskreno očekujem da publika prepozna trud, rad, iskrenu emociju i sve ovo sto smo dali u pjesmu. A moja želja je da pjesma ostane u narodu.

Adnan:Očekivanja su velika! Pjesma ima priču i nadam se da će je raja prihvatit, pjevati i voljeti .

Produkcija Hayat pod čijim ste krovom od samih vaših početaka čvrsto stoji iza vas , da li ste zadovoljni sa onim što za vas radi Hayat?

Adnan: Hayat produkcija je od 2009 godine moja matična kuća i prate me kroz cijelu moju karijeru. Ja Hayat doživljavam kao svoju drugu kuću tako da je suvišno više išta pričati. Za spot je zaduzena Hayat produkcija koja uvijek stane iza mene i odrade posao na najbolji mogući način.

Dino: Hayat produkcijom sam iskreno i više nego zadovoljan.Sve što rade za nas je vidljivo tako da ne trebam puno pričati o tome, imamo sve a što nam treba u svakom trenutku, podrsku, pomoc, vjetar u ledja, u svakom trenutku dijelimo i dobro i zlo, tako da se opet vratim i opet biram izabrao bih isto, Arela, Amelu, Ahmeta, Henu, Mehu, i sve ljude koji su tu za nas. Hvala im i ovako javno.

Kakvi su vam planovi za blisku buducnost , da li spremate jos nesto novo ?

Dino: Moja ekipa i ja u planu imamo već dvije pjesme, koje bi jako brzo trebale ugledati svjetlo dana, ne znam smijem li reci, ali i album se nazire negdje početkom iduće godine.

Adnan: Nisam tip koji nešto puno planira, al imamo pjesama pa ćemo jednu po jednu, na jesen dolazi nova pjesam naravno u Hayat produkciji , pjesma koja je meni na prvu legla, al malo ćemo sačekati dok ovu izpromovišemo.

Momci hvala vam za izdvojeno vrijeme i želim vam da pjesma ” Drug” bude pjesma za sva vremena !

Dino: Hvala ti na prostoru i podršci, iskrenim i lijepim željama i nadam se da će nam povod za idući razgovor biti o sumiranim utiscima i najavi novih projekata.

Adnan: Hvala tu na datom prostoru i ako Bog da vidjet ćemo šta će publika reći jer su oni glavni u svemu ovome..

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *